Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Harsányi János Technikum

Jelentkezz Te is Kereskedő és webáruházi technikus képzésre

online shop images

8.-osok továbbtanulása a 2021/2022-es tanévre.

 

A kereskedő és webáruházi technikus képzés

Nyílt napok 2020/2021

nyilt napok 2021

COVID-19 tájékoztató!

corona mini hu

Tájékoztató megtekintése 2020.09.14

Intézkedési terv 2020.09.03
  


IKK teljes alap lite

Tisztelt Látogató!
Kérjük, látogasson el az IKK honlapjára, ahol a megújuló szakképzésről részletesen olvashat, kereshet, korrekt információkat gyűjthet. 
Megtekintés itt: https://www.ikk.hu/

Pénzre váltható tudás” - pénzügyi projektnapok országszerte a középiskolákban

A 2017-es programsorozat sikerére tekintettel ismét ingyenes pénzügyi projektnapokat szervez 2018. május 22. és június 15. között 10-11. évfolyamos diákok számára a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt.

Egy-egy projektnap megrendezésre bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett, amely tagja a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatnak, vagy legkésőbb a jelentkezési adatlap benyújtásának határidejéig regisztrált. A tanév végi számos teendő ellenére is tizenhét iskola jelentkezett a felhívásra, közülük került kiválasztásra az a hét intézmény, amelyek - országszerte - helyszínt biztosíthatnak a programnak.

A rendezvény két interaktív tanórával indul, amelynek témája a pénzügyi tervezés 16-18 évesen. Ezeket a tréningeket a helyszínt adó intézmény - előzetesen az Alapítvány által felkészített - szaktanárai vezetik, 20-25 fős csoportokban. A foglalkozásokon a diákok szembesülhetnek azzal, mennyibe kerül például egy-egy nyári fesztivál vagy külföldi nyelvtanulás, a jogosítvány megszerzése vagy egy félév a felsőoktatásban. Ehhez kapcsolódóan végiggondolhatják, mikor és milyen bevételi forrásokkal kell rendelkezniük, hogy ezen céljaikat, vágyaikat megvalósíthassák.

A program második részében közismert vendégekkel – mint például a magyar jégkorong válogatott tagjaival, vagy például a Blahalouisiana zenekar tagjaival - és az iskola egy-egy sikeres volt, valamint jelenlegi diákjának részvételével interaktív pódiumbeszélgetést tartanak a pénzügyi tervezésről, pénzkezelési technikákról, tippekről és a pénzügyi tudatosságról. A projektnapokat minden helyszínen online pénzügyi kvíz show zárja, amelyen a diákok minimum 50 ezer, maximum 300 ezer forint összegű, a pénzügyi nevelésre fordítható támogatást nyerhetnek középiskolájuk alapítványának. A pódiumbeszélgetés és a kvíz ceremóniamestere az ismert zenész – műsorvezető, Garami Gábor

A szervezők közötti együttműködés már tíz éves múltra tekint vissza: a Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg.

Az Alapítvány 2014-ben megújította stratégiai tervét, amelynek fő célkitűzése, hogy különböző élethelyzetekben egyaránt releváns üzenetek megfogalmazásával járuljon hozzá a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez. Ennek érdekében az intézmény ma már számos programmal, például ingyenes pénzügyi tankönyvekkel, ingyenes tanárképzésekkel, online játékokkal és a Pénz7 program szakmai tartalmának fejlesztésével segíti mind az általános- és középiskolás, mind a fiatal felnőtt korosztályt a gyakorlati pénzügyek felelős kezelésében.

Az idei programsorozat helyszínei:

  • május 25. – BGSZC Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Budapest
  • május 29. – Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma
  • május 31. – Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
  • június 11. – Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium
  • június 12. – DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma, Debrecen
  • június 13. - Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Hatvan
  • június 14. – Egri Dobó István Gimnázium

 

kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1

szechenyi eu VECOPszechenyi eu VECOP r1 c1

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Technikum

Elérhetőségeink

logo new tmpBudapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Technikum

1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
(a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

OM: 203061

Telephely kód: 005
Igazgató: Szakács Csilla

Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
Központi szám: 347-1070
Fax : 347-1072
E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu