Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

szechenyi eu VECOPszechenyi eu VECOP r1 c1

Pénz7 (2018)

Írta: Super User. Beküldve: Hírek

Pénz7

2018. március 5-9.

A 2017/2018-es tanévben immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Pénz7, amely Európa-szerte mintegy 30 országban hívja fel a figyelmet a pénzzel való tudatos gazdálkodásra. Ez évben Magyarországon 1200 iskola több mint 200.000 diákja vett részt a rendezvénysorozaton.

 

Idén „Okosan a hitelekről” címmel rendezték meg European Money Week nemzetközi eseménysorozat keretében, a Pénz7 – a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete programokat szerte az országban. A program célja a diákok ismereteinek, tudatosságának fejlesztése a hitelek területén.

A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket és a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a pénzvilág és a gazdaság működéséről.

A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Elődleges cél a mozgósítás és az érdeklődés felkeltése a pénzügyi kérdések iránt. Hasonlóan a figyelem felhívása a mindennapi életünkben gyakran felbukkanó pénzügyi kérdések tudatos kezelésére, s konkrét hozzájárulás mindenekelőtt a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.

Az iskolánk ebben a tanévben is csatlakozott ehhez az országos illetve nemzetközi méretű programsorozathoz. A 10. és 11. évfolyam négy osztálya, több mint 80 diákkal vehetett részt Pénz7 játékos bemutató óráin. Rendhagyó óráink sikerességét egy banki önkéntes is segítette.

Nagy örömünkre diákjaink komoly érdeklődéssel és aktívan vettek részt a foglalkozásokon. A játékos feladatok megoldása során sok kérdést és ötletet vetettek föl, amelyekre a válaszokat is közösen fogalmaztuk meg.

kep1 kep1 kep1 kep1

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskol

Elérhetőségeink

logo new tmpBudapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
(a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

OM: 203061

Telephely kód: 005
Igazgató: Szakács Csilla

Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
Központi szám: 347-1070
Fax : 347-1072
E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu