Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Nyári ügyintézési ügyelet (2020. július-augusztus)

Iskolánkban a nyári szünet idején
ügyintézési ügyeletet tartunk

az alábbi szerdai napokon, 08:00-12:00 óra között:

  • 2020. július 1.
  • 2020. július 8.
  • 2020. július 15.
  • 2020. július 22.
  • 2020. augusztus 12.
  • 2020. augusztus 19.
  • 2020. augusztus 26.

Kérjük, hogy a fenti időpontokon túl az iskola@harsanyi-bp.hu e-mail címen keressék iskolánkat.

Telefonszámunk: (06-1) 347-1071

BOOKMARK PROJEKT 2016

Írta: Super User. Beküldve: Erasmus +

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL) évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából nemzetközi könyvjelzőcsere-programot. Az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő programban az elmúlt évben is több tízezer diák vett részt világszerte.

 

Az egyedi könyvjelzők készítésében a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korcsoport részt vett. 2015-ben a magyar jelentkezők száma minden várakozást túlszárnyalt: a Könyvtárostanárok Egyesületén keresztül 68 iskolából jelentkeztek diákcsoportok a programra. Az IASL beszámolójából kiderült: Magyarország a maga több mint 4500 tanulójával a második legnagyobb arányban vett részt a programban, amelybe világszerte 24 ország több mint 25 ezer diákja kapcsolódott be. A magyar diákok olyan nagy arányban jelentkeztek a külföldiekhez képest, hogy többen az ország határain belülről kaptak partneriskolát.

A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a résztvevő diákok számát figyelembe véve a nemzetközi szervezők összesorsolják. A diákok által készített egyedi könyvjelzőket pedig a kisorsolt iskolának kell (saját postaköltségén) elküldeni még október elején, hogy a megajándékozandó diákok még az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapjában megkaphassák. A könyvjelzők formájával, színével, készítésük technikájával kapcsolatban semmilyen megkötést nem tesznek a szervezők – ezeknek csak a résztvevő diákok képzelete szab határt, de mankót jelenthet az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja idei mottója: „Fejtsd meg a világod!

Iskolánk könyvtára harmadik alkalommal vett részt ebben a nemzetközi „Bookmark projektben”. 2014-ben egy portugál iskolával (Escola Secundária do Restelo Lisboa), 2015-ben egy horvát iskolával (Gimnazija Nova Gradiška), 2016-ban szintén egy horvát iskolával (Srednja škola Ivana Lucića Trogir) kerültünk összesorsolásra. A 10. évfolyamos diákok által rajzóra keretében készített könyvjelzőkből, illetve a trogiri iskola diákjaitól kapott könyvjelzőkből kiállítást készítettünk a könyvtárban. A projekt lebonyolítását az iskolai könyvtárosok szervezték az osztályfőnökök, a rajztanárok segítségével.


Nagy Attiláné könyvtárostanár

project 2016 plakat


 

szechenyi eu VECOPszechenyi eu VECOP r1 c1

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskol

Elérhetőségeink

logo new tmpBudapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
(a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

OM: 203061

Telephely kód: 005
Igazgató: Szakács Csilla

Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
Központi szám: 347-1070
Fax : 347-1072
E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu