Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

TAVASZI SZÜNET

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A tavaszi szünet 2020. április 09-től április 14-ig tart.

Szünet előtti utolsó tanítási nap: 2020. április 8. szerda

Szünet utáni első tanítási nap: 2020. április 15. szerda

Jó pihenést kívánunk, mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

Határtalanul - Szlovákiában

Írta: Super User. Beküldve: Határtalanul

Ha csak egy mondattal kellene jellemeznem a Szlovákiában töltött napjainkat, valahogy így szólna: késői fekvések, korai kelések, új kapcsolatok kialakulása, barátok megismerése, fantasztikus hangulatban eltöltött napok, érdekes és szép helyek megismerése, ismert helyekről új információ szerzése.
De ez kevés lenne a teljes meséhez. Akkor hol is kezdjem? Talán ott, hogy november 15.-én 8 óra környéken az iskola előtt találkoztunk, és hosszasnak nem mondható készülődés, búcsúzkodás után, útnak indultunk.

Utunk a szlovákiai hidaskürti magániskolába vezetett, ahol közösen az ottani diákokkal, megnéztük egymás bemutatkozó videóit, és információkat kaptunk az ottani oktatásról, ilyen pl: hogy ott a szakiskolásokat inasoknak nevezik, és matematikából nem kötelező az érettségi. Ezek után a fiúk összemérhettèk foci tudásukat. (Sajnos, nem ők nyertek..).

Az iskolát fél 3-kor el kellett hagynunk, mert az ottani diákok bejárók és jött értük az iskolabusz. Így magunk szerveztünk magunknak programot és meg is találtuk a felsőszeli wellness fürdőt, ahol igazán kellemes órákat töltöttünk.

Azt gondolták a tanáraink, hogy kellően  leszívott mindenkit a víz, de nem így történt,vacsoránk után kezdődhetett a móka, traccs partik, kacagások, ami az első nap tökéletes lezárása volt.  Ám, másnap 7 órakor bizony reggeli volt, mondhatni nem 100%-ig kipihenten érkeztünk az asztalokhoz. 

Reggelik elfogyasztása után, visszamentünk újra a suliba, ahol szakmai programon vettünk részt tanáraink vezetésével és újrahasznosítható (hulladék) alapanyagból készített ékszer és dísztárgy kiállítást rendeztünk .

Ezt követően az partneriskola meghívott minket a 9.-esek gólyaavatására, majd újra focimeccs következett. Ebéd után ellátogattunk Nyitrára, ahol megnéztük a várat és a város nevezetességeit.  Sétáltunk a városban, de sajnos, nagyon hideg volt, ezért vártuk a szakmai programot, melynek helyszíne a nyitrai bevásárlóközpont. A séta és a nézelődés után   utba ejtettük a McDonalds-ot is…

 Rövid alvás után, amit általában a buszban pótoltunk, a következő nap is útnak indultunk, mégpedig Nagyszombatba, ahol szintén  városnézést tartottunk idegenvezető segítségével, mindenféle érdekes dolgot megnéztünk, majd ebéd után ellátogattunk Pozsonyba,  ahol megnéztük  a Várat, belülről is a Prímási palotát, átsétáltunk Mihály-kapun, majd a hideg elől újra egy bevásárlóközpontba menekültünk ahol viszont most kaptunk egy marketing feladatot is, a vásárlás és a szórakozás mellett. A szàllásunkra visszatérve, vacsorázás után, kezdődött az este újra, ma úgy döntöttünk, tartunk egy "halk" közös éneklést, 2 probléma volt, se halk nem volt, se közös, mindig volt valaki aki nem ismerte valamelyik zenét.

Reggel szomorúan döbbentünk rá, hogy bizony ma van az utolsó napunk Szlovákiában. Aznap ellátogattunk a Terran nevű gyárba, ahol betekintést nyerhetünk a cserepek gyártásába, meg kínáltak minket teával, pogácsával, és tartottak egy kisebb összefoglalót a cég marketing politikájáról A gyárba tartó úton, többször eltévedtünk, de végül mégis odataláltunk. Kár is lett volna kihagyni, nemcsak a cserépgyártás volt érdekes, a még állatokat is tartottak a gyár udvarán. Ezek után visszamentünk az iskolába záró foglalkozást tartani, búcsúzkodni, majd útnak indultunk Komárom felé.

Ligeti Mercédesz 11/B

kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1

szechenyi eu VECOPszechenyi eu VECOP r1 c1

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskol

Elérhetőségeink

logo new tmpBudapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
(a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

OM: 203061

Telephely kód: 005
Igazgató: Szakács Csilla

Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
Központi szám: 347-1070
Fax : 347-1072
E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu